Maeștri de tango

Ismael Ludman

(Patagonia, Argentina)

Ismael Ludman s-a născut în Patagonia, Argentina în anul 1977. La vârsta de 17 ani, s-a mutat in Buenos Aires, unde tangoul i s-a infiltrat adânc în viaţă şi i-a devenit foarte aproape de suflet.

Educaţia sa în scopul devenirii unui dansator de tango include diverse şcoli si stiluri ale tangoului din Buenos Aires. O educaţie care a fost completată şi de alte discipline precum Dance-Theatre, Contact Improvisation şi Euthonia.

A participat, ca profesor si dansator, în festivaluri internaţionale de Tango în Argentina, Germania, Olanda, Spania, Cehia, Franţa, Anglia, Polonia, Italia şi Turcia. A predat ca profesor de tango in aproape toate tările Europei şi Orientului Mijlociu, precum şi în şcoli importante de tango din Buenos Aires.

Viziunea lui l-a purtat de la esenţa folclorică a Tangoului Argentinian spre o abordare mai universală şi chiar spirituala centrată pe întâlnirea femeie/bărbat în dans, concentrarea în comunicare şi echilibru.

Şi-a caştigat o reputaţie importanta datorită calităţilor de profesor şi a stilului foarte personal de a se mişca în dansul de tango.

Este creatorul şi co-organizatorului conceptului Ibiza Tango Love, unde Tangoul se întâlneşte cu Tai-chi, Contact Improvisation si Tantra.

Ronen Khayat și Maya Schwartz

Ronen Khayat a pus bazele companiei sale – Dance Tel Aviv – cu intentia de a descoperi unde/ cum se intersecteaza baletul, dansul modern si tangoul.

Nascut in Israel, Ronen se muta la San Francisco in anii ’80 pentru a-si continua pregatirea la Academia de balet San Francisco. El combina extraordinarele reprezentatii pe scena cu o infloritoare cariera de profesor.

De-a lungul anilor, a dansat in Statele Unite cu Metamorph Dance Company, San Francisco LAB Project si Santa Rosa Ballet Company. De asemenea, a participat in „Carnegie Hall’s Tango Nuevo” si „Dream of Tango” la Teatrul Byham in New York.Critici de pe Broadway au salutat extraordinara reprezentatie a lui Ronen in Tango 1st Century.

Pasiunea lui pentru tango s-a dezvoltat pe masura ce a studiat alaturi de mari maestri ai zilelor noastre, printre care Carlos Gavito, Fabian Salas, Ricardo Calvo, Osvaldo Zotto si Lorena Ermocida.

Nascuta in Israel, Maya Schwartz este dansatoare profesionista de dans modern si balet, absolvind scoala de arte “Alon”. A continuat sa studieze dansul la „Wingate Institute” , devenind instructor de dans, ulterior obtinand si un Bachelor of Education in Arte.

Ca dansatoare de Tango, Maya a sustinut impreuna cu Ronen Khayat diverse spectacole de tango dintre care enumeram: show-ul “Tango Sin Fronteras”, alaturi de orchestra de tango “Pitango”, show alaturi de orchestra Otros Aires, etc.

Maya preda la studioul “Dance TelAviv” si este renumita pentru claritatea, calitatea instructiunilor si pentru abilitatea sa de a exprima „esenta tangoului” catre studentii sai.

Kiran Mihaela și Prem Jivan

Profesori de Dance Meditation

Jivan şi Kiran dansează, lucrează, Meditează şi explorează viaţa şi iubirea împreună din 2004. Pe pista de dans ei experimentează cu tango, contact improvisation, trance dance, 5 rhythms.

În 2007 au fondat Studio Experimental în Bucureşti – creând un loc unde continuă să se descopere prin: Meditaţie, Tantra, Trance Dance, Contact Improvisation etc Ei trăiesc toate aceste forme de exprimare pentru a deveni mai conectaţi, prezenţi, conştienţi. Printre evenimentele inovatoare pe care le-au organizat în Bucureşti: Praktika Experimental, Meditation Intensive, Barefoot Dancing Parties – Rhythms of Life Celebrations, Contact Improvisation, workshop-uri Jams & 5 Rhythms (aducând Contact si 5 Rhythms pentru comunitatea din Bucureşti), adunări de Social Meditations.

Meditatia activa prin DANS – Explorarea constientei si a prezentei

Meditaţia activă poate fi o metodă plăcută de a începe sau temina ziua, prin energizare, relaxare, centrare, deschiderea unor porţi către conştienţă si prezenţă. Meditaţia de susţine în conexiunea cu un vast spaţiul interior liniştit, care este mereu acolo, chiar şi când totul se mişcă, inclusiv noi.

Vom explora câteva din meditaţiile active care combină mişcarea, dansul cu nemişcarea, folosind agitarea, respiraţia ca instrumente pentru a ne energiza, centra şi a conexa cu corpul nostru (la nivel senzorial), cu simţurile noastre, cu momentul prezent.

Vom folosi Meditatia prin Dans ca instrument prin care sa ascultam si sa conexam cu corpul nostru, cu simturile noastre, cu energia noastra, cu dansul nostru interior. Cand ne ascultam pe noi, energia noastra, putem sa-l ascultam si pe celalalt.

Vom explora impreuna Dansul, miscarile bio-energetice, tehnici de respiratie si meditatie pentru a misca si trezi energia innascuta a vietii.

Program

   JOI - 19 Iulie 2012
Ora  
Pana la 16.00 Freestyle &
Pranzul Tanguero @ Panicel
Ora Seminar Maestri Tematica Nivel
16.00 - 17.30 WS 1  Ronen & Maya Tehnica pentru leader si follower
(postura, transfer de greutate in mers)
Toate nivelurile
17.45 -19.15 WS 2 Ismael Ludman Arta transferului de greutate
(Imensul confort al simplitatii
)
 
19.30 - 21.00 Freestyle (program liber ales)
21.00 - 00.00 P 1 Practica asistata
de Ismael Ludman
   VINERI - 20 Iulie 2012
Ora Seminar Maestri Tematica Nivel
11.00 - 12.30 WS3 Kiran & Jivan Dance Meditation Toate nivelurile
12.45 - 14.15 WS 4 Ismael Ludman Dinamica Milonguero pentru intoarceri
(De jur imprejur)
 
14.30 - 17.30 Pranzul Tanguero @ Panicel
& Freestyle
17.30 - 19.00 WS 5 Ronen & Maya Greseli uzuale si posturi inconfortabile in dans
(cum sa le prevenim sau corectam)
Intermediari, >6 luni
22.00 - 00.00 P 2 Practica asistata
de Ronen & Maya
   SAMBATA - 21 Iulie 2012
Ora Seminar Maestri Tematica Nivel
11.00 - 12.30 WS 6 Kiran & Jivan Dance Meditation Toate nivelurile
12.45 - 14.15 WS 7 Ismael Ludman Variante de close embrace
(Joaca cu distantele, spatiul si punctele de pivotare)
 
14.30 - 17.30 Pranzul Tanguero @ Panicel
& Freestyle
17.30 - 19.00 WS 8 Ronen & Maya Mersul ritmic
(crearea unui dans uimitor si suprinzator)
Intermediari, >6 luni
23.00 - 05.00 M 1

”Transylvania Tango Fest” Grand Milonga
Demonstraţie de dans susţinută de maeştri invitaţi

   DUMINICA - 22 Iulie 2012
Ora Seminar Maestri Tematica Nivel
12.00 - 13.30 WS 9 Kiran & Jivan Dance Meditation Toate nivelurile
13.30 - 15.00 Pranzul Tanguero @ Panicel
15.00 - 16.30 WS 10 Ronen & Maya De la sacada la boleo
(si opusul)
Intermediari, >6 luni
16.45 - 18.15 WS 11 Ismael Ludman Legaturi intre Tango si Tantra
(Aprofundarea conexiunii)
 
21.30 - 02.30 M 2

Milonga de ramas bun