Profesori invitați

EL FLACO DANY și LUCIA MIRZAN

el flaco dany

Daniel Garcia, cunoscut si sub numele de El Flaco Dany, este imaginea milongii “con traspie” in toata lumea. Danseaza tango de mai bine de 50 de ani.

Cu o vasta experienta in predarea tango salon & milonga, El Flaco a predat in ultimii 30 de ani alaturi de prietenul sau Gavito in peste 50 de tari, fiind recunoscut de majoritatea dansatorilor drept cel mai bun dansator de milonga contraspie.

Printre partenerele sale de dans se numara: Silvina Vals, Natacha Poberaj, Lorena Ermocida, Luna Palacios.

Dincolo de dans , El Flaco transmite cultura, esenta si evolutia tangoului.

lucia mirzan

Lucia Mirzan descopera tangoul in urma cu 2005, in Romania.

Pentru aproape un an studiaza tangoul in Buenos Aires, alaturi de maestri: Carlos Perez, Fabian Peralta, Natacha Poberaj, Tete, El Flaco Dany . Separat de dans, Lucia dezvolta proiecte noi, cum ar fi: tango-teatru, cercetarea culturii si evolutiei tangoului, prin realizarea de interviuri cu maestri consacrati.

Principalul ei interes il reprezinta milonga “con traspie”, motiv pentru care, in perioada de sedere in Buenos Aires a studiat si invatat rolul de leader.

Din 2009 a inaugurat scoala “Fabrica de Tango” https://www.facebook.com/fabricadetango/, la care preda alaturi de colaboratorii sai.

RONEN KHAYAT și MAYA SCHWARTZ

Ronen Khayat a pus bazele companiei sale – Dance Tel Aviv – cu intentia de a descoperi unde/ cum se intersecteaza baletul, dansul modern si tangoul. Nascut in Israel, Ronen se muta la San Francisco in anii ’80 pentru a-si continua pregatirea la Academia de balet San Francisco. El combina extraordinarele reprezentatii pe scena cu o infloritoare cariera de profesor.

De-a lungul anilor, a dansat in Statele Unite cu Metamorph Dance Company, San Francisco LAB Project si Santa Rosa Ballet Company. De asemenea, a participat in „Carnegie Hall’s Tango Nuevo” si „Dream of Tango” la Teatrul Byham in New York.

Controlul miscarii picioarelor – cu inlantuiri de gacho rapide – este de invidiat la Ronen si Maya. Critici de pe Broadway au salutat extraordinara reprezentatie a lui Ronen in Tango 1st Century. Pasiunea lui pentru tango s-a dezvoltat pe masura ce a studiat alaturi de mari maestri ai zilelor noastre, printre care Carlos Gavito, Fabian Salas, Ricardo Calvo, Osvaldo Zotto si Lorena Ermocida.

 

Nascuta in Israel, Maya Schwartz este dansatoare profesionista de dans modern si balet, absolvind scoala de arte “Alon”. A continuat sa studieze dansul la „Wingate Institute” , devenind instructor de dans, ulterior obtinand si un Bachelor of Education in Arte.

Ca dansatoare de Tango, Maya a sustinut impreuna cu Ronen Khayat diverse spectacole de tango dintre care enumeram: show-ul “Tango Sin Fronteras”, alaturi de orchestra de tango “Pitango”, show alaturi de orchestra Otros Aires, etc.

Maya preda la studioul “Dance TelAviv” si este renumita pentru claritatea, calitatea instructiunilor si pentru abilitatea sa de a exprima „esenta tangoului” catre studentii sai.

Guerilla Milonga Brasov

Guerilla Milonga

Conceptul de Guerilla Milonga a fost lansat in Romania – la Brasov, de Studio “Tango Nada Mas” prin cea de-a doua editie a festivalului international de tango argentinian – Transylvania Tango Fest (TTF), organizat in perioada 17-19 iulie 2009.

Anul acesta Guerilla Milonga s-a desfasurat in cadrul celei de-a IV-a editii a festivalului – TTF 2011 (28-31 iulie), in Piata Sfatului si la baza sportiva “Olimpia”.

Expoziție de pictură și grafică by Iulian Mîță

In cadrul TTF 2011, Studio “Tango Nada Mas’ Brasov va invita la Expozitia de pictura si grafica cu tematica ‘TanGo with feeling”.

Lucrarile care vor face obiectul acestei expozitii vor reflecta legatura pe care artistul o vede intre tangoul argentinian si viata, trairile, existenta umana.

Absolvent al Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi, artistul Iulian Mita se remarca atat prin realizarea numeroaselor expozitii de grup si personale cat si prin realizarea de pictura murala religioasa in Romania, Republica Moldova si Rusia.

Despre opera lui Iulian, domnul Dan Tudor Truica afirma:

“Iulian Mita ramane, in acest moment, un artist discutabil, ale carui lucrari pot face oricand obiectul multiplelor interpretari critice, dar mai presus de toate Iulian Mita este un artist viu, un artist complex racordat la tensiunile si prefacerile epocii sale.

Creatia lui Iulian Mita propune asemeni multor tendinte artistice contemporane o inevitabila ambivalenta stilistica, o destructurare organica a personalitatii fauritoare de frumos intr-o dualitate aparent ireconciliabila: pictura cognitiva si gestualism grafic. In grafica artistul apeleaza la alte resorturi tehnice ilizibile in pictura. Demonstratia de forta si dinamism pe care o realizeaza in surprinderea spontana a miscarii prin tuse nervoase dar ferme ce amintesc conconitent de eleganta si maiestria stampelor japoneze dar si de prefacerile metabolice ale expresionismului liric situeaza desenul lui Iulian Mita in aria prohibitiv – valorica a contemporanilor – plasticieni, bine instruiti profesional, muncitori silnici si valorificatori ai propriului talent.”

Printre realizarile sale se mai numara si colaborarea cu studiourile Media Pro Pictures şi Castel Films Studios, la realizarea decorurilor a peste 10 filme de lung metraj si la numeroase spoturi publicitare.

https://www.artmajeur.com/iulianmita